Ekoturizem kot priložnost za podeželje

Informacije o projektu

Vir financiranja Evropski sklad za regionalni razvoj, Republika Slovenija, lastna sredstva
Trajanje od maja 2015
Partnerji lokalni ponudniki, tuje turistične agencije

Opis projekta

Slovenija je znana kot biotsko pestra dežela z ohranjeno naravo. Ker leži na stičišču šitirih biogeografskih regij – celinske, alpske, panonske in submediteranske – se tu življenjska okolja in ter vrste spreminjajo na kratkih razdaljah.

ekoturizem, Slovenija

V Zavodu Symbiosis smo leta 2015 začeli z razvojem ekoturizma pod znamko Narava v barvah. Ekoturizem je posebna oblika okoljsko odgovornega obiskovanja naravnih območij z namenom uživanja in občudovanja narave. V prvi fazi pripravljamo različne programe večdnevnih naravoslovnih potovanj in enodnevnih izletov. Z razvojem ekoturizma želimo zapolniti vrzel na trgu turističnih produktov, osmisliti prizadevanja za varstvo narave in hkrati ponuditi priložnost zaslužka za lokalne prebivalce.

Aprila 2016 smo pridobili licenco za opravljanje turistične dejavnosti, kar nam omogoča neposredno vključevanje lokalnih ponudnikov v naše programe. Z razvojem uspešnih ekoturističnih produktov bomo pokazali, da se v ohranjeni naravi skriva vrednost, na kateri lahko gradimo raznolike turistične storitve z visoko dodano vrednostjo.

CGP_kohezijska-politika_logotipi_posamezniRazvoj ekoturizma je osrednja ideja, ko jo v zavodu razvijamo v okviru socialnega podjetništva. Konec leta 2016 smo na razpisu Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo prejeli zagonska sredstva, ki nam bodo omogočila razvoj novih programov in promocijo na tujih trgih. Projekt Ekoturizem kot priložnost za podeželje je sofinanciran s sredstvi proračuna Republike Slovenije in Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Spletna stran Facebook

 

You are donating to : Zavod Symbiosis

How much would you like to donate?
5 € 10 € 20 €
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...